top of page

Seoul 1

Ik ben toevallig voor mijn werk in een relatief korte periode drie keer in Seoul geweest. Om te voorkomen dat deze blogpost te lang wordt, zal ik elk bezoek apart aan bod laten komen.


Het was lang geleden dat ik een camera mee op reis had genomen. En omdat ik niet, zoals tijdens eerdere tripjes naar Seoul, alleen maar in de buurt van het hotel wilde blijven, zocht ik op internet naar iets leuks om te fotograferen. Al snel kwam ik uit bij het Dongdaemun Design Plaza, een futuristisch metalen bouwwerk met onder meer een museum, winkels en expositieruimtes.


Met de metro was ik razendsnel op de plek van bestemming. En vanaf het allereerste moment dat ik het gebouw in het vizier kreeg, was ik behoorlijk onder de indruk. De vloeiende vormen, de metalen platen die perfect op elkaar aansluiten als ook de directe omgeving rond het gebouw, hier was goed over nagedacht. Later las ik dat de architect, Zaha Hadid, de eerste vrouwelijke architect was, die de Pritzker Prize (zeg maar de Nobelprijs voor architectuur) had gewonnen.


Maar hoe indrukwekkend het geheel ook was, qua fotografie viel het me toch een beetje tegen. En eerlijk gezegd was dat volkomen mijn eigen fout. Ik had namelijk mijn compacte Fuji X100T meegenomen. Zonder meer een fijne camera, maar met een vaste 35mm-lens niet echt ideaal voor architectuurfotografie. Desondanks heb ik toch een leuke middag gehad en bovendien wist ik toen al dat ik een volgende keer daar terug zou komen, maar dan wel beter voorbereid. Hieronder een paar foto's om toch een indruk te krijgen.

Trouwens, direct grenzend aan dit enorme complex liggen overblijfselen van een oud Koreaans fort. En ondanks dat de overblijfselen zelf niet heel indrukwekkend zijn, is het wel dit enorme contrast tussen deze oude en hypermoderne bouwstijl, dat nog een extra dynamiek aan het geheel geeft.


Comments


bottom of page