top of page

Relaxend Denemarken

Vorig jaar juni hebben we de 'maiden trip' met onze tot camper omgebouwde VW Transporter gemaakt. Precies die eerste helft van juni lag er een heel groot hogedrukgebied boven West-Europa met als gevolg hoge temperaturen. En waar we eerst van plan waren om richting het Zuiden af te zakken, leek het ons een beter idee om wat mildere temperaturen op te zoeken. Op het allerlaatste moment besloten we dan ook om juist naar het Noorden te gaan. In Denemarken waren we nog nooit geweest en met voorspelde temperaturen van rond de twintig graden, was de keuze snel gemaakt.


In een kleine twee weken zijn we via het westelijke deel van Jutland naar het noordelijkste puntje van Denemarken gereden om vervolgens weer richting huis te gaan. Geen hele lange, maar wel uitermate ontspannende trip langs mooie dorpen en steden, oneindige kusten met fijne stranden en mooie natuur. We hebben zelfs een nacht doorgebracht op een strand dat een officiële camperplaats was. Geweldig...!In het uiterste Noorden ligt de stad Skagen met een kunstmuseum dat zeer de moeite waard is. Jonge schilders trokken destijds naar deze regio op zoek naar inspiratie. Die vonden zij in een overvloed aan plein air onderwerpen en de lokale bevolking. Zo ontwikkelde zich daar een ware kunstenaarskolonie, die allerhande kunstenaars en artiesten aantrok.
Twee weken was natuurlijk veel te kort. Van Jutland hebben we een goede indruk gekregen, maar Seeland, het eiland waar Kopenhagen op ligt hebben we over moeten slaan. Heel erg is dat niet, want we willen toch nog een keer naar Zweden en dan kunnen we mooi dat deel van Denemarken eens nader onder de loep nemen.
Comments


bottom of page