top of page

Kungsleden

Even iets heel anders. In augustus van 2022 ben ik naar Zweeds Lapland afgereisd om daar de Kungsleden te fastpacken. Ik hoor je denken: wat is de Kungsleden en wat is fastpacken. De Kungsleden oftewel Koningspad is hét langeafstandspad van Zweden. Dit pad loopt van Abisko naar Hemavan, of zoals in mijn geval andersom, en is zo'n 425 kilometer lang.


Fastpacking is een combinatie van trailrunning en lichtgewicht backpacking. Doordat je jouw bepakking zo licht mogelijk houdt, ben je in staat om per dag flinke afstanden af te leggen. Mijn rugzakje inclusief kleding, tent en slaapzak woog zo'n 4 kilo.


Het was een mooi avontuur met zoals verwacht zowel hoogte- als dieptepunten. Uiteindelijk is het me gelukt om deze trail binnen een week af te leggen. Ondanks de fantastische omgeving viel de trail zelf een beetje tegen. Het grootste deel van de route is namelijk flink bezaaid met stenen en rotsen, waardoor de mogelijkheid om hard te lopen behoorlijk werd beperkt. Tevens was het een stuk drukker op deze trail dan ik van te voren had verwacht. Desalniettemin heb ik er onvergetelijke herinneringen aan overgehouden.


Hieronder een video met een impressie van die zeven dagen in het noorden van Zweden.Comments


bottom of page