top of page

De Photowalk podcast

Als ik aan het sporten of klussen ben, luister ik graag naar podcasts. De onderwerpen zijn behoorlijk gevarieerd, van sport tot actualiteiten en van true crime tot de vogelspodcast. Nu ik weer vaker de camera ter hand neem, wilde ik ook weer een fotografie-podcast aan de lijst toevoegen. Voorheen luisterde ik veel naar The Candid Frame, een podcast met prima interviews en een fijne stem van de presentator. Maar op een of andere manier ben ik daar nu toch een beetje op uitgekeken of beter gezegd uitgeluisterd.


Maar niet getreurd, want sinds enkele weken heb ik iets nieuws ontdekt: The Photowalk podcast. Deze podcast wordt gepresenteerd door ene Neale James, iemand die gedurende 15 jaren zijn sporen heeft verdiend bij de radio. Hij heeft onder andere bij de BBC programma's gepresenteerd en dat is zeker terug te horen in deze podcast. Het is duidelijk dat deze man zich helemaal thuis voelt achter een microfoon en bovendien houd ik van het welbekende Britse accent. Daarnaast komt er ook regelmatig zo'n typisch Britse uitdrukking of grap langs, waardoor het geheel erg prettig is om naar te luisteren.


Verwacht in deze podcast geen slap geouwehoer over de laatste ontwikkelingen omtrent camera's en andere technische zaken, maar wel aandacht voor waar het echt om gaat: het vertellen van verhalen. Dit alles gebeurt op de eerste plaats aan de hand van ingezonden brieven en foto's van luisteraars, waardoor een aangename sfeer gecreëerd wordt. Tevens is er elke maand een opdracht met een bepaald thema, waarbij luisteraars hun invulling daaraan in kunnen sturen.


Maar naast de interactie met de luisteraars wordt het grootste gedeelte van de podcast gevuld door een uitgebreid interview met een interessante gast, al dan niet tijdens een wandeling. Al met al levert dit een wekelijkse aflevering op, waarbij de lengte varieert tussen de anderhalf en twee uur. Dit lijkt misschien wat aan de lange kant voor een podcast, maar ik moet eerlijk zeggen, dat de afleveringen die ik tot nu toe heb geluisterd, veel korter leken. Kortom een gevarieerde en vermakelijke podcast, die ook zeker voor de nodige inspiratie kan zorgen.

댓글


bottom of page