top of page

Dagje Zutphen

Dit jaar is het jaar van de Hanzesteden. De afgelopen jaren hebben we al verschillende van deze steden bezocht en nu was Zutphen aan de beurt. Alles wat je wilt weten over de 9 hanzesteden in Nederland vind je hier.


Zutphen is een mooie, oude stad met een gezellig stadscentrum en twee leuke musea die in hetzelfde pand gevestigd zijn. Een daarvan is het museum Henrietta Polak. Op dit moment zijn daar twee interessante tentoonstellingen te zien. De eerste betreft het 100-jarig bestaan van fotografencollectief De Zutphense.


Aansprekende foto's gemaakt door (oud-)leden van het collectief worden in een mooie ruimte tentoongesteld. Voor mij steken de foto's van Lein de Nood met kop en schouders boven de rest uit. Prachtige straatfotografie avant la lettre. Vooral een foto van twee veehandelaren die op straat aan het onderhandelen zijn over de prijs van hun vee is geweldig. Nieuwsgierig geworden? Ga snel kijken. De tentoonstelling is er nog tot en met 14 mei.En als je daar toch bent, ga dan vooral ook die andere tentoonstelling met werk van Bob Buys bezoeken. Het lijkt me sterk als je daar geen inspiratie uit haalt.


Natuurlijk heb ik zelf ook nog een paar foto's gemaakt.

Comentários


bottom of page