top of page

Camino del Norte

Drie maanden later en aanzienlijk korter dan oorspronkelijk het plan was, hebben we toch bijna drie weken een heerlijke tijd gehad in noordwest Spanje. Waar de bekende Franse variant van de Camino de Santiago net wat verder van de kust af ligt, besloten wij om juist langs de kust de Camino del Norte te volgen. Minder druk en ook iets minder warm volgens de voorspelling. En ja, het weer was heerlijk. Bijna alle dagen was het zo rond de 20 graden met flink wat zon en dit is blijkbaar niet heel vanzelfsprekend in dat deel van Spanje. Deze noordelijkere variant van de Camino heeft natuurlijk ook Santiago de Compostella als eindpunt.


En wat een geweldig mooie kustlijn hebben we gezien. Super gevarieerd met idyllische, verlaten strandjes, ruige kliffen en mooie baaitjes. Een paar keer zijn we ook net iets meer het binnenland in gereden, omdat daar dan iets te zien was dat ons interesseerde, zoals bijvoorbeeld Guernica en het Guggenheim museum in Bilbao.


De Camino del Norte doorkruist achtereenvolgens Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Mooie provincies met veel groen en elk een eigen karakter. Ik heb tijdens die reis behoorlijk wat foto's gemaakt. Onderstaande selectie geeft denk ik een goede indruk van hetgeen we gedurende die weken gezien hebben. Kort voordat het weer echt slecht werd met veel regen en een flinke storm, hadden wij de bus al richting het oosten gekeerd en waren we weer onderweg naar huis. Gelukkig hadden we nog wel even tijd om Las Médulas te bezoeken. Dit is een gebied met voormalige goudmijnen van de Romeinen en absoluut een bezoek waard. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een vroege ochtend met zicht op Hondarribia

Genummerde balkons aan het Plaza de la Constitución in San Sebastián

De vuurtoren van Matxitxako

Het Guggenheim in Bilbao

Peukenpauze voor een eenzame roker

Mooi licht op een kerkportaal in Bilbao

Cargadero de Dicido, voormalige terminal voor ijzererts

Onze trouwe vriend Timo

Vier op een rij in Santillana del Mar

Santillana del Mar

Kloosterdaken in Santillana del Mar

Zonsopkomst aan het Playa de la Griega

Surrealistische industrie

Cabo de Peñas

Charmant vissersdorpje Cudillero

Het blauwe uur in San Cibrao

Magnifieke kust bij Loiba

Het beste bankje van de wereld (en ja, dit staat letterlijk op de wegwijzers)

Kathedraal van Santiago de Compostela

Twee kruizen in een heilige stad

Geweldig licht in Las Médulas

De abdijkerk in St. Amant de Boixe


Comentários


bottom of page