top of page

Bangalore

"India, you love it or you hate it", wordt wel eens gezegd. Een tussenweg is er niet. Een land van extremen. Een behoorlijk aantal jaren geleden was ik al wel eens in New Delhi met mijn camera op pad geweest en ik heb goede herinneringen aan die middag. Het leverde enkele mooie en kleurrijke foto's op, maar bovenal herinner ik me het leuke contact met de enthousiaste mensen, die soms letterlijk naar je toe komen om op de foto gezet te worden.


In april verbleef ik een klein etmaal in Bangalore, een stad in het zuiden van India met zo'n 8,5 miljoen inwoners. De paar uren die ik in Bangalore op straat rondliep, waren dan ook eigenlijk één groot déjà vu. Destijds ging ik in New Delhi op pad zonder dat ik wist wat ik kon verwachten en dus ook zonder een plan. Nu echter wist ik wel enigszins wat ik kon verwachten en zodoende had ik van te voren bedacht wat ik graag wilde fotograferen.


Uiteraard hoopte ik op weer enkele spontane contactmomenten met de mensen op straat, die misschien een leuk portret op zouden leveren. Maar bovenal wilde ik vastleggen wat India nou typisch India maakt: het leven op straat, de chaos (in het verkeer), de geuren en kleuren, maar ook de ontiegelijke rotzooi en stank die je ongetwijfeld tegenkomt, als je een uurtje ronddwaalt op straat.


De omstandigheden waren echter niet makkelijk. De felle hoogstaande zon zorgde vaak voor grote contrasten. Dan blijkt maar weer eens hoe beperkt een moderne digitale camerasensor is in vergelijking met onze ogen qua dynamisch bereik. Gelukkig is een en ander best goed te corrigeren in Lightroom. Wel vond ik het deze keer lastig om een kleine selectie te maken van de foto's, die ik die dag maakte. Hopelijk geven de 25 foto's hieronder je in ieder geval een goede indruk van dit indrukwekkende land en zijn bewoners.
Comments


bottom of page