top of page

Verval

Enkele weken geleden liep ik met de hond in het Asserbos en was ik bezig met het maken van foto's, die de lente moesten verbeelden. In deze blogpost kun je daar meer over lezen. En terwijl ik daar mee bezig was, schoot het door me heen, dat het dan ook wel leuk zou zijn om foto's te maken, die juist het tegenovergestelde laten zien. Tegenover het nieuwe begin van de lente zou dan het einde van het leven komen te staan. Het leek me een mooie tegenstelling tussen twee uitersten, die natuurlijk ook absoluut met elkaar verbonden zijn.


De eerste foto had ik voor mijn gevoel zelfs al gemaakt. Kort daarvoor had ik thuis op het gras een oud blad van een magnolia zien liggen. Al het bladmoes was al vergaan en alleen de nerven waren nog over. Dat leek me dus een prima eerste kandidaat. Nu was het zoeken naar de overige twee om dit drieluik compleet te maken.


Uiteindelijk heeft het niet heel lang geduurd tot ik de onderwerpen voor de overige twee foto's gevonden had. Bovendien ben ik er al met al best tevreden over. Het zijn drie totaal verschillende onderwerpen, waarin het verval en de tand des tijds duidelijk naar voren komt. Het zijn uiteindelijk maar drie foto's voor deze twee series, maar op zoek gaan naar en foto's maken van onderwerpen met een bepaald thema in gedachten is me zeker goed bevallen. En omdat je jezelf een zekere restrictie oplegt, kan het tevens een goede oefening zijn om anders naar zaken te kijken, dan je normaal gewend bent.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page