top of page

Kuala Lumpur

Na Seoul was het nu tijd om naar Kuala Lumpur af te reizen. Het was een behoorlijk aantal jaren geleden, dat ik daar voor het laatst was, dus mijn enthousiasme om met mijn camera op verkenningstocht te gaan was groot.


Zoals in Seoul had ik ook hier vooraf even op Google Maps gekeken waar zich eventuele interessante plekken bevonden om te fotograferen. De zeer toeristische en drukke Batu Caves sprak me totaal niet aan en zodoende werd het een rondje aan de westkant van het centrum. Via China Town naar een botanische tuin en met een kleine omweg weer terug, daar zou ik wel even zoet mee zijn.


En dat klopte. Ik heb een paar uur in zo’n 34 graden met hoge luchtvochtigheid door de stad gebanjerd. Maar eenmaal terug in het hotel had ik maar weinig foto’s op mijn SD-kaartje staan. Het centrum had naast wat kleine eetstalletjes in een achteraf straatje weinig meer te bieden dan winkelend publiek. Chinatown was vooral één grote markt met veel nepspullen. En buiten het centrum was eigenlijk niet veel te zien op straat. Weinig voetgangers, maar wel veel grote en drukke wegen, die soms alleen met gevaar voor eigen leven over te steken waren.


De botanische tuin was wel mooi, maar bood fotografisch ook weinig zo midden op de dag. Vervolgens heb ik nog wel even het aangrenzende vogelpark bezocht. Het was groot en mooi aangelegd, maar toch word ik altijd een beetje somber bij het aanschouwen van dieren in een kooi, die eigenlijk van hun vrijheid zouden moeten kunnen genieten.


Hieronder een viertal foto’s die enigszins de moeite waard zijn om te laten zien.
De foto hieronder is mijn favoriet. Als ik er nu naar kijk, vraag ik me nog steeds af wat die vrouw daar in hemelsnaam deed en ook hoe ze daar terecht was gekomen tussen dat continu drukke verkeer.
De volgende dag had ik geen zin in nog zo‘n rondje in die tropische omstandigheden. Dat kwam goed uit, want niet al te ver van het hotel bevonden zich de Petronas Twin Towers. In 1998 de hoogste torens ter wereld, maar nu slechts op de zeventiende plaats in de lijst van hoogste gebouwen ter wereld. Ondanks dat de hierboven getoonde Merdeka 118 toren veel hoger is, blijven voor mij de Petronas Towers toch de meest kenmerkende van Kuala Lumpur.


Tijdens wat rondlopen in het aangrenzende parkje nam ik deze foto.En terwijl ik daar rond liep, bedacht ik me dat het misschien leuk zou zijn om een kleine serie van deze torens te maken. Ik had eerder al op internet gelezen, dat je vanuit het tegenovergelegen Traders Hotel een mooi uitzicht moest hebben op deze torens. En dat klopte helemaal…! Op de verdieping van het zwembad is een prachtig uitzicht en bovendien had het aanwezige personeel er geen probleem mee, dat ik daar zou wachten op de zonsondergang.


Na wat uitprobeersels met mijn groothoeklens maakte ik 7 foto’s vanaf mijn kleine statief om later als panorama samen te voegen in Lightroom.Op de foto hierboven is te zien dat de lucht al wat aan het betrekken is. Het duurde dan ook niet lang of er hing een onweersbui boven Kuala Lumpur zoals je alleen in de tropen ziet. Het zicht werd letterlijk in één minuut gedecimeerd.De zonsondergang zelf viel enigszins tegen, maar het zogenaamde blauwe uur daarna maakte alles goed.Eenmaal weer buiten om terug te lopen naar mijn hotel, viel mijn oog op een plas water waarin een niet te missen spiegeling van de torens te zien was. Al met al een mooie afsluiter van mijn verblijf in Kuala Lumpur.Comments


bottom of page